Munții Ceahlău, 2 trasee frumoase de iarnă

Traseu de iarnă in Munții Ceahlău, traseu de la Cabana Izvorul Muntelui la Cabana Dochia si Vf Toaca, accesibilă cu echipament de iarnă.

Traseul de urcare, Banda roșie: Cabana Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Clăile lui Miron – Platoul Ocolașul Mic – Klippele de calcar – Jgheabul Urșilor – Cabana Dochia (aici ne-am cazat) – Vf. Toaca (1904m) punctul principal de atracție din Munții Ceahlău.

Atenție traseu închis pe perioada iernii! Dar poate fi parcurs, dăca este zăpada mică, sunați înainte la salvamont pentru confirmare.

Traseu de coborâre pe triunghi albastru: Cabana Dochia – Poarta de piatră – Jgeabul cu Hotar – Stânca Dochiei – Curmătura Lutu Roșu – Cabana Izvorul Muntelui.

Cazarea si mâncarea sunt foarte bune la Cabana Dochia din Munții Ceahlău, dar desigur nu tocmai ieftin. Rezervarea trebuie făcută foarte din timp, dacă vrei să te cazezi in weekend.

Detalii traseu:

  • Distanță total: aprox 15 Km
  • Traseu urcare 8 km. Diferenţă de nivel: 1,224m. Timpul nostru de parcurs (pe zăpadă mare): 6h 20′ – 5h.
  • Marcaje: Urcare pe banda roșie, coborâre pe triunghi albastru.
  • Timp total (noi am facut in 2 zile) 7,5-8 ore
  • Diferenta de nivel: 1355 m
  • Accesibilitate: Ok pentru toată lumea. Iarna pe zăpadă mare poate fi greu de înaintat și mai ales greu de găsit marcaje.
  • Atenție este plin de stâni, prin urmare vara trebuie să aveți grijă la câini.

Vizualizați traseul, si detalii aici: https://www.strava.com/activities/6826378854
Aștept comentarii sau mesaje, iar dacă vreți să vedeți imagini si filmari din noile călătorii puteți da like/Follow la pagina mea de facebook sau instagram. ©️ Iustin Ichim

Harta munții Ceahlău

Traseul nostru pe masivul Ceahlău. Deschide si apropie pentru detalii.
Sursa harta: muntii-nostri.ro