Insula Lefkada, Grecia

Lefkada, Impresii la prima vizita. De ce ai vrea o vacanță aici: pentru plajele superbe, majoritatea nu au nisip, dar apa este de o culoare senzatională, avem mare si munte la un loc. Poți alege fie un loc sau plaja salbatica, cu acces doar prin mare dar care este pustie, fie daca vrei in alta zi o plaja cu multa lume, cu vaporase, cu acces la terase. Poti sa te cazezi fie in orașul Lefkada si fii aproape de distractie fie in vreun sat de munte. Acces direct cu masina, fara bac, preturi accesibile, nu ai cum sa te plictisesti aici.
Vacanța 2019 am ales insula Lefkada, in dorinta de a explora noi locuri frumoase in Grecia, cu familia. E o destinatie mai depărtată pentru noi, 1000 km, dar se poate parcurge in 12 ore de condus continuu.
Am plecat cu noaptea in cap, ora 4 din Giurgiu si am ajuns pe insula la ora 16.17 cu doar doua opriri in afara de vama, una la o benzinarie si alta pentru masa de pranz aprox 2 ore in frumosul orasel de munte Metsovo.

După o săptămâna frumoasa petrecuta pe insula si vizite in majoritatea locurilor interesante (vezi galerie foto), am plecat, dar nu direct spre casă. Am mers sa vizitam frumosul orășel Parga si sa ne relaxam pe minunatele plaje de pe lângă el, Alonaki Fanariou si Lichnos Beach.

După lasarea serii am plecat sa ne cazăm in Metsovo iar in umatoarea zi am zis sa vizitam si Meteora in drum spre casă. Recomand cu plăcere oricare din aceste locuri.

Harta Lefkada

Harta Lefkada