Azuga, Munții Neamțului, traseu de iarnă

Munții Neamțului iarna, traseu accesibil tuturor celor obișnuiți cu drumețiile lungi, urcare din Azuga, pe Valea Prahovei.

Traseul: Urcare pe Cruce roșie: Pârtia Sorica Azuga – Varful Cazacu (1753m)/ Munții Baiului – ocolim Vf. lui Petru – si continuăm spre Munții Neamțului: Trecem pe lângă Vf. Unghia Mare, urcăm pe Vf. Rusu (1903m) – Vf. Șteviei (1907m) – Vf. Pâraie – Vf. Neamțului (1923m).

Chiar dacă nu sunt munți înalți, vederea de sus este superbă, se văd majoritatea munților și vă recomand urcarea cât mai de dimineața, pentru condiții perfecte de vreme.

Traseul este lung, iar din lipsă de timp nu am mai continuat spre vârfurile Paltinu și Turcu ci am coborât de pe Vf. Neamțului spre drumul forestier de-a lungul râului Azuga. Un drum forestier lung, avem de mers 10 km până la pârtie. Coborârea are o porțiune accentuată până la stâna Neamțu, apoi mai lejer inclusiv prin pădure până la Cabana de vânatoare a lui Ceaușescu (1144m).

Total:

  • Timpul total (pauze incluse) : 12 ore.
  • Lungime: 33.4 km.
  • Diferenţă de nivel: 1 773 m.
  • Dificultate medie. Traseu marcat foarte slab, dar cărarea este evidentă.

Traseul poate fi dificil doar prin lungimea lui, vara atenție multă la câinii de la stâni și desigur nu vă aventurați singuri prin pădurile din zonă există urși.

Vizualizați traseul, trackul GPS si detalii aici: https://www.strava.com/activities/5110865383
Aștept comentarii sau mesaje, iar dacă vreți să vedeți imagini superbe si filmari aeriene din noile călătorii puteți da like/Follow la pagina mea de facebook sau instagram.

Harta Muntii Neamțului

Hartă traseu Munții Neamțului
Click si zoom pentru mărire. Sursa: muntii-nostri.ro

Filmarea aeriană din acest traseu, cinematic 4k.