Traseu de iarnă: Bălan – Piatra Singuratică – Hășmașul Mare

Călătorie/ traseu de iarnă accesibil tuturor, inclusiv copii, prin Munții Hășmaș din judetul Harghita, Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş.
Traseul de iarnă are deocamdata singura varianta de urcare din Balan, pe triunghi roșu: Timp urcare pâna la cabana Piatra Singuratică (1504 m) 1 ora si 30 minute. Lungime: 3,17 km. Diferenţă de nivel: 667 m.
Celălalt traseu pe banda albastra este inpracticabil din cauza doborâturilor masive de copaci.

Ne-am cazat la cabană iar după ce am mâncat am vizitat doar imprejurimile, inclusiv o urcare/cățărare pe Piatra Singuratică (1608 m) numită și Egyeskő sau Piatra Unică. De aici putem admira in liniște toată zona, inclusiv Ecem/ Hăşmaşul Mic si Moara Dracului dar si spre Hășmașul Mare.
A doua zi am plecat de dimineață pe traseu spre Hășmașul Mare (1792m) vremea nu a fost prea primitoare, vârfurile au fost toată ziua in nori, dar totuși am reușit sa facem traseul cu ușurință in 2 ore si 30 min, dus – intors de la cabana, cu mici pauze incluse.

Destinație recomandată pentru drumeții lejere in România.

Peisaje de vis, multă zăpadă, brazii toți foarte incărcați cu zăpadă, iar cei de pe vârfuri erau incredibil de albi, vedeți galeria foto de mai jos.
Este o destinație turistică pentru toți amatorii de drumeții/ hiking de toate vârstele si fără cerințe speciale de condiție fizică. Locul și peisajele sunt superbe si vara si iarna, dar vara iți permite mult mai mult sa explorezi si sa ajungi pe traseu chiar până la Cheile Bicazului sau Lacul Roșu.

Filmarea din această tură, filmare aeriana 4k cu drona.