Traseu Cheile Bicazului, Cheile Bicajelului, Podul suspendat

Traseu de vara cu copii, circuit din Cheile Bicazului, Podul Ungurilor, Cheile Bicajelului, Podul suspendat, Cascada Cighenilor, Turnul Negru, Piatra Poienii/ Cabina Panoramică, Șaua Țifrea, Cheile Bicazului si desigur nu ratăm o vizită la Lacul Roșu.

Zona apartine de Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, este frumoasă, pitorească, recomandată si pentru trasee cu copii sau excursii școlare.

Dacă vreți să petreceți vacanța în zonă aveți multiple cazări la pensiuni, si desigur multe trasee montane spre Ceahlău sau spre Hășmaș si Piatra Singuratică si imprejurimile Lacului Roșu sau Vf. Suhardul Mare sau Mic.

Atentie! se trece pe lângă 2-3 stâni, noi nu am avut probleme, dar trebuie să fiti pregătiți.

Podul suspendat

Podul suspendat este unic in România, la cea mai mare înălțime, dar poate fi o problema pentru cei cu rău de înălțime, însă puteți face poze, apoi continuați drumul pe bandă galbenă, iar dacă vreți la punctele de belvedere si la refugiul suspendat Cabina Panoramică se poate accesa pe la Șaua Țifrea.

Detalii traseu:

  • Distanță total: 12 Km
  • Marcaj: circuit banda galbenă + cruce galbenă doar traseul Podul suspendat – Turnul Negru – Poiana Țifrea.
  • Timp total 4-5 ore
  • Altitudine maximă: 1128m, Piatra Poienii
  • Accesibilitate: traseu lejer pe banda galbenă, traseu mediu pe cruce galbenă.

Vizualizați traseul, trackul GPS si detalii aici: www.strava.com/activities/7051205794
Aștept comentarii sau mesaje, iar dacă vreți să vedeți imagini si filmari aeriene din noile călătorii puteți da like/Follow la pagina mea de facebook sau instagram. Iustin Ichim