Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița

Râul Nera sapă în calcar cele mai lungi chei din România, aprox 22 km in aria protejată Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița. După o călătorie placută prin sudul țării și o oprire pentru o baie termală la Băile Herculane, mai admirăm puțin drumul pe malurile stâncoase ale Dunării apoi intrăm in judetul Caraș Severin si ne oprim in Sasca Montană, satul Sasca Română , aici lasăm mașina și incepem traseul spre Cheile Nerei. O zi lungă de mers, pe un traseu frumos, pe lângă apă, prin chei cu tuneluri săpate în stâncă, poduri suspendate, s-a incheiat la Lacul Dracului, unde am campat la cort.
Următoarea zi am dedicat-o pentru a vizita Lacul Ochiul Beiului, de o culoare ireala si Cascada Beușnița, la acel moment secată. Tot in aceeași zi, spre seara am vizitat si Cascada Bigar, considerata una din cele mai frumoase cascade din lume.

Aștept un mesaj de la voi cu părerile voastre daca ați fost aici sau dacă v-am convis sa mergeți.

Obiective turistice în Cheile Nerei Beușnița

Podețe din lemn suspendate peste Râul Nera, traseul La Tunele, săpat in stâncă pe lângă Nera, Lacul Ochiul Beiului, Cascada La Văioaga, Cascada Beușnița, Lacul Dracului, Cascada Şuşara, si desigur in apropiere, foarte cunoscuta Cascada Bigăr (Bigăr Spring)